Баскетболната звезда на Русия Андрей Кириленко най-после разкри причината, поради която пропусна Европейското първенство през тази година в Полша.

Именитият спортист и неговата съпруга Маша осиновиха момиченце на 2 месеца. Съдебното решение бе произнесено в петък. Без Кириленко баскетболният тим на Русия зае 7-о място на шампионата на Стария континент.

„Сега най-после мога да разкажа защо не играх на първенството. Както вече съобщих не заминах за Полша по семейни причини. И най-после сложихме точка на това. Ние с Маша осиновихме момиченце. Тя е на два месеца от Русия. Просто не искахме да говорим за това по-рано, за да избегнем спекулациите”, сподели баскетболистът.

„Целият процес ни отне прекалено много време – започна още през февруари. Събрахме всички необходими документи, говорихме с психолози, през последния мсец посещавахме детето. През цялото лято се занимавахме само с това. Момиченцето се казва Александра”, добави още Андрей Кириленко.

Баскетболистът разкри още, че в събота ще отлети за Лос Анжелис, където ще се проведе мини-турнир. На 17 октомври Юта среща Клипърс, а Лейкърс – Шарлот. „Най-вероятно в неделя вече ще играя”, добави още Кириленко.