Капитанът на националния ни отбор по баскетбол Филип Виденов бе изключително разстроен от загубата от Словения на Европейското първенство, след като тимът ни водеше до две минути преди края на мача, но не издържа. Виденов сподели, че чувства и в себе си голяма вина за случилото се.

Запитан на какво се дължи изпуснатия успех, той коментира:„Едно-две спорни съдийски решения, и малко неопитност. Според мен разочаровах малко отбора, много натегнато играх, но мисля, че утре ще се върна, трябва да се върна.”

„На Европейското всичко е много по-различно, играем много по-добре. Направихме много грешки, прекалено много, аз съм разочарован от себе си. Накрая се върнахме и започнахме да играем добре. Малко не ни достигна, две минути накрая, и опитът си каза думата. Но мисля, че оставихме впечатление и ще се чувстваме добре утре,” продължи гардът.

Той описа и ситуацията, в която му бе отсъдено пето лично нарушение, изключително спорно: „Един фаул отдолу под коша на мен не ми отсъдиха, а след това под другия кош свириха, а бях с вдигнати ръце. Не трябваше да ги свири, но ставаше много страшно накрая.”

„Да, разочароваме се, но ще играем още по-мъжки. Паднахме, и трябва да се поучим от грешките си. Няма значение, мачът е свършил. Готвим се за Белгия още от България, и ще се борим с всички сили. Това е една от победите, които трябва да вземем,” увери Виденов.

На феновете в България той каза:„Сигурен съм, че ще ни гледат. Показахме различно лице от това в контролите. Ще дадем всичко от себе си.”