Титулярният гард на Турция Керем Тунчери е с травма в бедрото преди мача с България на Евробаскет 2009. Двубоят е тази вечер от 22.15 часа българско време, като турците вече имат една победа в група D, докато ние стартирахме със загуба от домакина Полша.

Тунчери е един от най-опитните баскетболисти в състава на Богдан Таньевич и на него се разчита да организира играта на тима, като внася спокойствие в младите си съотборници. Снощи при успеха срещу Литва гардът бе титуляр и остана на паркета 23 минути, в които се отчете с две точки и две асистенции.

Керем Тунчери обаче имаше проблеми след трудния мач с литовците, днес тренира на облекчен режим, а лявото му бедро бе сериозно овързано с бинтове от лекарския щаб на турците. Ветеранът напусна залата за тренировки във Вроцлав накуцвайки, като явно не се намираше в комфортно положение.

От лагера на Турция естествено не пожелаха да разкрият каква точно е контузията на Тунчери, но се предполага, че дори и с болки, той ще бъде на пейката, готов да влезе на инжекции.