Един от сигурните титуляри в състава на Полша за утрешния мач с България – Мачей Лампе – сериозно притесни щаба на домакините на Евробаскет 2009, като получи лека травма по време на вечерната тренировка в зала „Стулеция”.

Поляците тренираха точно след момчетата на Пини Гершон, но заниманието им бе закрито за публика, а след него играчите нямаха право да дават интервюта. Въпреки това репортер на Гонг успя да види как при една борба за отскочила топка Лампе стъпи на криво и се строполи на земята в явна болка. Тежкото крило бе изнесено извън паркета от лекарите на Полша, като дори не тръгна на собствен ход, бе буквално добутан до рекламните пана, където му се оказа лекарска помощ.

Въпреки първоначалното притеснение, Мачей Лампе, който е една от най-сериозните заплахи за България, продължи тренировката след кратка почивка. Когато в края на заниманието вече журналистите бяха допуснати до него, той участваше в двустранната игра и бе доста деен, което със сигурност означава, че треньорът Мули Кацурин утре ще може да го използва.

Вероятната петица, с която Полша ще излезе: Кжищоф Шубарга, Дейвид Лоугън, Лампе, Марчин Гортат и Михал Игрнерски. Мачът с България е от 18.15 местно време във Вроцлав.

След поляците в залата влязоха и баскетболистите на Литва, по традиция считани за един от най-силните отбори на първенството. Всички звезди на тима, които са част от състава, бяха на линия за заниманието (на долните снимки).