Съдбата на България на Европейското първенство вече зависи от двубоя между Белгия и Украйна. Целият тим ще стиска палци за успех на белгийците, който ще класира националите ни за втората фаза на шампионата.

Селекционерът Росен Барчовски също заяви след победата над Грузия, че сега съжалява още повече за пропуснатите шансове срещу Украйна и дори Словения. „Доволен съм от начина, по който завършихме групата. Но сега още повече съжалявам за изпуснатите шансове срещу Украйна и Словения. Играхме добре най-вече накрая. Във втората част направихме много грешки, но в последните 5-6 минути взехме своето. Сега чакаме Белгия и Украйна. Ако Господ е с нас, ще продължим”, коментира старши треньорът на българския тим.

Един от най-добрите за България срещу Грузия – Калоян Иванов пък сподели, че двубоят с Грузия е бил много тежък за състава ни. „Знаехме, че Грузия е силен тим и ще се бори за класиране напред на шампионата. Мисля, че ключът за успеха беше стрелбата. Сега ще чакаме мача на Белгия”, заяви Калоян Иванов.