Македония изигра последния си мач на Европейското първенство по баскетбол, след като отстъпи с 69:71 на настоящия шампион Русия. Момчетата на Йовица Арсич напускат Полша с две победи – по една в двете фази на шампионата. Русия от своя страна си осигури мястото на четвъртфиналите, но все още не е ясно на кое място ще завърши в група Е.

Двубоят бе много равностоен, и очаквано – слабо резултатен. Сборная поведе на почивката с 33:29, но през второто полувреме македонците успяха да обърнат и от своя страна дръпнаха с четири. Дейвид Блат бързо стегна редиците на своите в защита, а момчетата му успяваха да оползотворят атаките си. В последните секунди Русия вече имаше аванс от пет точки, когато Перо Антич вкара два наказателни удара.

Заключителните мигове преминаха в изпълнение на фаулове, но Димитър Мираковски пропусна един от своите два опита, след което македонците не овладяха борбата и топката излезе в аут. Руските баскетболисти от своя страна не съумяха да вкарат добре кълбото в игра и оставиха последните секунди за атака на Македония. Нападението бе безрезултатно и така Сборная се поздрави с успеха.

Най-много за Русия вкара Тимофей Могзов, който прави много силно Европейско първенство, и днес реализира 25 точки. За Македония Върбица Стефанов, Перо Антич и Тодор Гечевски отбелязаха по 16 точки.