Защитаващият титлата си от последното европейско първенство отбор на Испания продължава да бъде безмилостен към съперниците си и това изпитаха домакините от Литва. С 22 точки на Хуан Карлос Наваро испанците се наложиха с 91:79 над Литва и продължават да бъдат един от петте отбора без поражение на Евро'2011.

Останалите са Франция, Русия, Словения и Сърбия, които същи си гарантираха участие във втората фаза, както това направи и Германия въпреки допуснатото поражение.

Испанците истински се забавляваха с отбора на Литва, вкараха му 62 точки само през първото полувреме и направиха разликата на 26 в началото на третата четвърт. Центърът на Лос Анджелис Лейкърс Пау Гасол вкара 17 точки за победителите, а Серхи Ибака добави 15 и 9 борби.

Душко Саванович вкара 18 точки пък за успеха на Сърбия над Германия в група В със 75:64, като при опитите си за стрелба той пропусна само веднъж. За германците звездата им Дирк Новицки вкара 25 точки, а Крис Каман добави 10 и 11 борби. Сърбите започнаха устремно мача и поведоха с 11:0 в началото на първата четвърт, а в началото на четвъртата направиха разлика и от 18 точки.

В среща от същата група А Полша се наслажди на драматична победа с 84:83 над Турция, а този резултат почти сигурно ще извади балканците от втората фаза на първенството.

Изненадата на първенството до момента- отборът на Македония, записа трета победа и е близко до класирането във втората фаза.

Сега играчите от бившата югославска република удариха Финландия със 72:70. Познатият на българската публика Перо Антич пък завърши мача с 14 точки и 19 борби за македонската селекция и спечели наградата за играч на мача. Иначе атурализираният Лестър МакKалъб вкара 18 точки за новата си балканска родина, а Веждан Стояновски добави 16.

В група В Франция удари Италия с 91:84 въпреки липсата на звездата от НБА Тони Паркър. Роденият в Белгийско Конго състезател обясни, че има лека контузия в коляното и се надява в днешната среща да бъде на разположение.