Последният отбор, който България ще срещне в първата фаза на Европейското първенство по баскетбол – Грузия вече има две победи и две поражения в нашата група. Грузинците надвиха Украйна в понеделник от 15.30 часа ще гонят трети успех срещу националния ни тим.

„Днес най-важен беше мачът с Украйна, но вече утрешният двубой е най-важен”, заяви звездата на Грузия Заза Пачулия след победата над Украйна. „ Ще се опитаме да вложим всички, за да продължим с историята на този първи за нас шампионат. Имаме 24 часа, за да си починем. Българите също са добър отбор и ще се опитаме да покажем хубав баскетбол срещу тях”, допълни Заза.

Сръбският старши треньор на Грузия Игор Кокошков пък коментира, че тимът му няма много опит на такива първенства. „Основната ни цел е да ставаме все по-добри като отбор. Прекалено много мислим за това, което стана до момента, а не за това, което предстои. Не мисля, че мачът утре с България ще има нещо общо с тези от квалификациите. Чака ни абсолютно различен двубой. Знаем, че българите имат добри стрелци. Имаме респект към тях  и очакваме тежък мач”, категоричен бе Кокошков.