Селекционерът на Хърватия Ясмин Репеша призна превъзходството на Испания след като отборът му остана на четвърто място на Евробаскет 2013. Постижението на хърватите се нареди сред най-добрите въобще в историята на тази страна, а Репеша каза: „Абсолютно заслужена победа на Испания. Два пъти ни победиха убедително на това първенство.”

„Искам още веднъж да благодаря на феновете, които ни подкрепяха и вярваха в нас. Те ни помогнаха много да изпълним основната си цел - да се класираме на Световното първенство”, заяви още Репеша.

Един от големите таланти на хърватския баскетбол Дарио Шарич пък коментира: „Дадохме всичко от себе си. Испанците наистина показаха, че са по-добри от нас. Жалко, че не успяхме да стигнем до медалите, но ние сме горди от постижението си и от всичко, което направихме на Европейското. Участието тук значи много за мен и за моята кариера. Благодарен съм на съотборниците ми, че ми помагаха и на треньора за времето, което ми даде на терена. Натрупах опит и научих много особено тактически. На това ниво баскетболът наистина става все по-труден.”