Франция постигна шеста поредна победа на Европейското първенство по баскетбол и триумфално продължава на четвъртфинал. След като се нуждаеха от допълнителната квалификация, за да стигнат до шампионата, момчетата на Венсан Коле демонстрират великолепна форма. Днес те се наложиха и над Гърция, с резултат 71:69, който по една случайност е абсолютно идентичен на този от първата среща за деня между Русия и Македония.

Франция завършва на първо място в група Е, и вече чака да разбере кой ще е последен в другата група F, за да знае своя съперник на четвъртфинал.

Двубоят между французи и гърци бе интересен и напрегнат, без изявен фаворит, и всичко се реши в заключителните моменти. Младокът Нандо Де Коло донесе победата на „петлите” с един страхотен кош със сирената, след като осем секунди по-рано тройка на Василис Спанулис бе заковала равенството 69:69.

Венсан Коле разчиташе главно на резервите да му донесат победата в този мач, като трима от пейката реализираха двуцифрен актив от точки. Ален Кофи бе и най-резултатен за Франция с 14 точки, по 10 добавиха Яник Боколо и Али Траоре. С 12 точки се отчете Тони Паркър. 16 точки за Гърция реализира Василис Спанулис.