„Чувствам се чудесно. Преодоляхме препятствието. И направихме най-трудното –да стигнем до тази първа победа, защото може би беше и психическо бреме. Минало е толкова време и страната се надяваше. Чувствам се добре. Тимът ни се бори и това е, което може да се иска от него”, отсече натурализираният американец Ърл Роуланд, който бе най-резултатен за България при победата над Белгия на Европейското първенство по баскетбол.

 

-         Няколко думи за мача? Труден двубой – може би, защото всички знаеха, че това е съперник, който може да победите?

-         Да, знаехме, че това е добра възможност за нас, но и те мислеха същото. Те излязоха със същото намерение. Мачът беше близък и всичко в общи линии се реши с последния изстрел, но ние бяхме подготвени.

-         Какво е да си американец с български паспорт и да играеш на второ европейско първенство за страната?

-         Ами чудесно е, а и никога нямаше да натрупам подобен опит. Изпитвам същите емоции като останалите. Може да не знам историята, но знам колко трудно е да се победи в тази ситуация, когато страната не е побеждавала отдавна. Наистина исках и наистина усещах същите емоции.

-         Треньорът току що каза на пресконференцията, че ти може да не си роден в България, но играеш като българин, така че може би наистина се чувстваш така тук?

-         Да, тук съм и съм част от всичко това. Винаги си опитвам да вложа сърцето си в отбора. Харесвам момчетата, така че искам да играя добре и да свърша моята част от работата.

-         Какво ще кажеш за следващия съперник? Украйна загуби от Русия, но изигра нелош мач.

-         Всичките ни съперници докрая са силни отбори и ще бъдат тежки мачове. Трябва да се вложим във всеки мач по ред.

-         Имаш доста приятели в България, въпреки че идваш само през лятото за Европейските първенстно, но какво би искал да им кажеш? Може би да разчитат на отбора?

-        Да, нищо не е свършило. Постигнахме първата си победа, но може би може да вземем още.