Атлетико Мадрид и Челси завършипа 0:0 в първия полуфинал помежду си от Шампионската лига.

Двата отбора изиграха мача в изключително старание да не нарушат тактическите си постройки. Челси излезе с изявено дефанзивна схема, и това донесе желаното на Жозе Моуриьно - тимът му да не допусне гол.

Атлетико от своя страна категорично доминираше във владението на топката, но не намери път през солидния защитен вал на гостите.

Въпреки че си тръгна от "Висенте Калдерон" с желан резултат, Челси може повече да съжалява от случилото се в мача, тъй като загуби заради контузии Петър Чех и Джон Тери, а Франк Лампард и Джон Оби Микел са аут от реванша заради картони. Оптимистичното за "сините" все пак може да бъде, че двамата най-добри играчи на тима през сезона - Еден Азар и Оскар - не играха.

Диего Коща, от когото се очакваше да сътвори нещо за Атлетико, разочарова, и вместо той да е най-опасният играч, Раул Гарсия, Диего и Габи създадоха всичко най-интересно пред Марк Шварцер, застанал в рамката на вратата на Челси.

Двата отбора сериозно се разучаваха в началото на "Висенте Калдерон", като си личеше, че никой няма намерение да предприема рискове, поне на старта.

ВИДЕО ОТ МАЧА

В 15-та минута, при първия корнер в мача, Коке изпълни, а Петър Чех изби точно над гредата си. Чешкият страж обаче падна лошо, а Раул Гарсия допълнително утежни падането, като се подложи. Чех веднага даде сигнал за смяна, и въпреки медицинската помощ, нямаше как да продължи. Травмата на Петър Чех е в лакътя на дясната ръка.

Челси изигра Атлетико за 0:0, но загуби много в Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

След като три минути не се игра футбол, Марк Шварцер се появи на мястото на Чех, и двубоят продължи.

Чиста голова възможност се откри пред Челси в 20-та минута, когато след изпълнение на корнер, Гари Кейхил стреля с глава, но Джон Оби Микел бе извършил фаул срещу Тибо Куртоа.

Атлетико постепенно превземаше терен, и в доста моменти бе натикал Челси в неговата половина. "Сините" от Лондон заложиха на контраатаки, които обаче не бяха често явление.

Марио Суарес отправи един от най-опасните удари към Марк Шварцер в 34-та минута, като топката прелетя на една-две педи от страничната греда.

Домакините имаха и претенции за дузпа, в 41-та минута, когато Диего Коща спря една топка на гърди, шутира мощно, но Сезар Аспиликуета бе на пътя му. Коща искаше игра с ръка, но Аспиликуета бе много близо, а освен това ръката му бе прилепена до тялото.

Диего шутира в началото на продължението на редовните 45 минути на първото полувреме, но не затрудни особено Шварцер.

В самото начало на второто полувреме, Франк Лампард тества Тибо Куртоа, а от другата страна, Раул Гарсия имаше претенции, че е бил съборен в наказателното поле на Челси.

Ново спиране на играта имаше в 49-та минута, след като Диего нацели с лакът в ченето Давид Луис, и за около две минути арбитърът спря хода на мача.

Диего отново бе в центъра на събитията в 55-та минута, когато шутира от границата на наказателното поле, но Шварцер внимаваше и спаси.

Фернандо Торес, до когото почти не достигаха топки, най-после сътвори нещо в 58-та минута, след като премина през няколко футболисти на домакините, и шутира, но в ръцете на Куртоа.

Франк Лампард ще допълни към проблемите на Жозе Моуриньо, като пропуска реванша, след като получи жълт картон в 64-та минута.

Атлетико започна да изсипва топки в наказателното поле на гостите, но така и не успяваше да сътвори някакво 100-процентово положение.

Челси изигра Атлетико за 0:0, но загуби много в Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Нещата не вървяха определено за Челси, и в 73-та минута заради контузия напусна и Джон Тери. Малко по-рано Тери беше фаулиран грубо от Диего Коща, и явно тогава получи проблема в крака си.

Страстите се нажежиха в 75-та минута, след като футболистите на Атлетико скочиха на съдията, с искане за червен картон на Лампард, който според тях бе играл с ръка. Повторенията показаха, че не бе така, но междувременно, от спора Габи и Оби Микел получиха жълти картони, и също ще пропуснат реванша.

В 76-та минута Габи стреля опасно от 16-17 метра, но Шварцер с върха на пръстите си отби.

Арда Туран извърши нарушение в атака, а след това отправи опасен удар, но топката и без това не намери мрежата, в 78-та минута.

До края на двубоя, въпреки че арбитърът от Швеция пусна повече от пет минути продължение, така и не се случи нещо изумително, което да измие привкуса на дефанзивен футбол от минутите преди това.

В крайна сметка, Атлетико и Челси си стиснаха ръцете на реми, и оставиха всичко за реванша, на 30 април на "Стамфорд бридж".

Челси изигра Атлетико за 0:0, но загуби много в Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Съставите:

Атлетико: Куртоа, Годин, Филипе Луис, Хуанфран, Миранда, Марио Суарес (Соса 79), Коке, Раул Гарсия (Вия 86), Габи, Диего (Туран 60), Диего Коща.

Челси: Чех (Шварцер 18), А.Коул, Давид Луис, Кейхил, Тери (Шюрле 73), Аспиликуета, Рамирес, Лампард, Микел, Вилиан (Ба 94), Торес.