Българският боксьор в категория до 91 килограма Тервел Пулев победи по точки Владимир Челес /Молдова/ на финала на квалификационния турнир в Трабзон и спечели виза за участие в летните олимпийски игри в Лондон.

Двама български боксьори спечелиха визи за олимпиадата в Лондон - Александър Александров /категория до 49 килограма/ и Тервел Пулев /категория до 91 килограма/.

След победата на Пулев във финала старши треньорът на българския национален отбор по бокс Михаил Таков каза за БТА по телефона от Трабзон:

"Тервел показа, че е страхотен мъж! Снощи на полуфинала получи аркада под дясното око и болки в ръката, но днес бе страхотен на ринга. В Трабзон и в четирите мача Тево показа, че е един голям боксьор, а освен това израстваше и по време на турнира. Снощи на полуфинала с Марко Галич имаше малко грешки, но след анализа и продължителния разговор днес Тево бе безупречен. Отлична тактика плюс огромно желание да спечели единствената олимпийска квота в категорията. Сега ме поздравяват колеги от националните отбори, ръководители на европейската  конфедерация . . . Искам обаче специално да благодаря на по-големия брат Кубрат, който непрекъснато беше до брат си и много ни помогна в подготовката. Резултатът сега е налице, а с тази игра Тервел Пулев ще изненада много хора на олимпиадата в Лондон!".

Старши треньорът на българския национален отбор Михаил Таков така коментира днешната загуба на Александър Александров във финала на категория до 49 килограма от Ферхат Пехливан /Турция/ с 9:10 точки:

"Домакински мач, Сашо не я загуби тази среща. Сашо започна турнира в Трабзон от първия ден и силно го завърши с пети мач. Той показа, че вече е отличен турнирен боец и много зрял боксьор. Голям ход се оказа и преминаването му в по-долната категория - до 49 килограма. В заключение - Сашо показа страхотна игра и в петте мача на ринга в Трабзон".