ЦСКА излезе с официална позиция относно действията на БФС. Gong.bg публикува без съкращения декларацията на ЦСКА:

Дами и Господа,

ЦСКА като клуб и като институция, има съществена роля в българския футболен живот. Социален феномен, поради безбройните си исторически успехи,отборът се е превърнал в начин на живот за милиони хора у нас. Ето защо, ние, няма да търпим гавра под каквато и да е форма с любимия ни ЦСКА. Клубът ще отстоява позициите си, ще брани честта си, ще държи на правилата, ще иска и търси справедливост. В името на истината, в името на ЦСКА. И не на последно място - заради всички, които приемат ЦСКА като кауза, на която си заслужава да се посветим!

Професионален футболен клуб ЦСКА изказва огромното си огорчение от действията, или бездействията на различни комисии и служители на БФС, които демонстрираха двуличие в решенията си, спрямо всеки един постъпил при тях казус свързан с нашия клуб. Напомняме, че ден след мача ни с Локомотив Пловдив, поставихме някои въпроси ,повечето от които останаха без отговор. След последвалите събития, ЦСКА продължава да се чувства ощетен, ограбен и незащитен от органа, който според целта и задачите си в устава, трябва да съдейства на всеки един футболен отбор - БФС.  Ето защо, ние, поставяме своите логични питания като забелязваме с тревога, че техният брой се е увеличил драстично.

Защо Присо няма да играе срещу Светкавица, след като вече и документално е установено, че е невинен? Кой в БФС ще поеме отговорност за този гаф?

Защо Локомотив Пловдив не получи адекватно наказание за бруталния расизъм, проявен към Присо от публиката му?

Защо БФС сладкодумничи, че сертификата на Анисе е в Литва и, че той е картотекиран като аматьор там? Защо Анисе не е бил потърсен от БФС, както гласят правилата на ФИФА? Защо БФС се позовава на ФИФА, а не съблюдава член 23 от ПСТФ на БФС? Защо искането за издаване на трансферен сертификат на Анисе от 12 март, не е било придвижено от БФС до 20 март? Защо БФС плаши ЦСКА със санкция заради Анисе, след като на 5 април публикува на собствения си сайт становище, според което договора на Анисе  Е прекратен в съответствие с трудовото законодателство? Защо СТК на БФС се определи като некомпетентна да разгледа случая на И. Караджов, а месец по-късно разгледа казуса на Анисе в детайли? Кога ще бъде картотекиран Анисе в БФС, след като по същия начин БФС вече картотекирал Иван Боладо и Димитър Телкийски? Защо СТК на БФС нападна юристите на клуба чрез сайта си на 31.01 за становището на ЦСКА, че СТК на БФС е материално некомпетентна да се произнесе по казуса, а броени дни по-късно, председателят й - Й. Томов призна пред столичен всекидневник, че СТК наистина няма юрисдикция върху трудовия спор?

Кой в БФС взе решение да се обжалват санкциите за допинга и защо? Кой в БФС скри писмото, че наказаните за допинг играчи са с възстановени състезателни права? Защо БФС не ратифицира решението на ДК на БОК в срок от 15 дни след постановяването му, както изисква нормативната уредба? Кой в БФС реши да поиска временно спиране на изпълнението на наказанията на играчите и защо? Защо БФС отказва да позволи решенията му да се обжалват в САС в Лозана, което е задължително условие на ФИФА? Защо тримата арбитри отсъдили в полза на ЦСКА по делото „Паунич”, бяха освободени от АСБФС скоро след това? Защо БФС изтегли заседанието по делото „Да Коща” 10 дни преди предвидената дата?

Защо БФС допусна Георги Иванов да играе в трети отбор (Левски), през сезон 2005/06 като това е забранено от ФИФА с решение от 1 юли 2005? Готови ли са в БФС да признаят своя гаф, да присъдят служебен резултат 3:0 в полза на ЦСКА от дербито ЦСКА-Левски на 2 април 2006 година, и да върне на ЦСКА шампионската титла от този сезон? Свързана ли е по някакъв начин глобата от 50 000 евро, наложена от УЕФА на БФС на 15.06.2009 година, за нарушение на лицензионните правила по отнемането на лиценза на ЦСКА малко преди това?

Спираме дотук, но засега! ЦСКА очаква бързи и адекватни отговори, както и справедливост и съблюдаване на законите и наредбите. ЦСКА иска да участва в спортни състезания, а не във войни, с когото и да било! ЦСКА ще отстоява винаги и пред всеки, или всяка институция правата си като клуб. Нищо повече, но и нищо по-малко.

ПФК ЦСКА ЕАД