Испанецът Гийермо Гарсия-Лопес спечели титлата на турнира по тенис на червени кортове в Букурещ с награден фонд 494310 евро. Поставеният под номер 5 Гарсия Лопес триумфира на финала над седмия в схемата Иржи Весели (Чехия) със 7:6(5), 7:6(11) след 2:14 часа игра.

Така той заслужи за първи път трофея в румънската столица, след като през 2013 година достигна до финала, но загуби от друг чех Лукаш Росол с 3:6, 2:6. 31-годишният испанец, 45-и в световната ранглиста в момента, взе втора титла за сезона след триумфа в Загреб през февруари и общо пета в кариерата си.

Той пропиля ранен аванс от 3:0 гейма, а след това трябваше да отрази два сетбола при 5:6 и сервис на съперника, преди да стигне до успеха в първия сет със 7:5 точки в тайбрека. Втората част отново стигна до тайбрек, в който Гарсия-Лопес спаси още два сетбола, а след това затвори мача при шестата си възможност.

21-годишният левичар Весели, 46-и в класацията на АТП, не успя да вземе втори трофей, въпреки че спечели с точка повече от съперника си във финала - 42:41. Българинът Григор Димитров реши да не защитава титлата си в Букурещ от миналия сезон./БТА