Исус Маринов изигра стабилно съчетание и без сериозни неточности успя да заеме 9-о място на финала на халки от Световната купа по спортна гимнастика. Бурно подкрепян от публиката по трибуните нашият национал даде всичко от себе си, но по-голямата сложност в съчетанията на неговите конкуренти не му позволи да заеме по-предно място.

„Малко не ми достигна да направя всичко както исках. Все пак с участието си имах възможност да натрупам опит, да усетя напрежението. Всяко зло за добро“, обясни Маринов.

Победител стана Игор Радивилов (Украйна), който изпревари сънародника си Олег Верняев с минимална разлика. Трети се нареди Данийл Казачков (Русия).

“Много работих и съм ужасно щастлив от успеха си. Имахме приятелска закачка с Олег и съм доволен, че аз го победих. Варна ми харесва повече от София, заради по-чистия въздух и, разбира се, морския бриз“, коментира победителят.

Халки:

Игор Радивилов (Украйна) – 15.467

Олег Верняев (Украйна) – 15.367

Данийл Казачков (Русия) – 15.133

Без никакво съмнение звездата на Световната купа безспорно е европейският шампион в многобоя за 2015 година Олег Верняев. Освен второто място на халки, той спечели титлите на земна гимнастика и кон гривни. След първия си златен медал на земя той сподели: „Щастлив съм, защото това беше едно от най-добрите ми изпълнения на земя изобщо в кариерата ми. Лошото е, че вече се чувствам изморен, а ме чакат още 5 финала.“

Рок Клавора от Словения остана на второ място, което е неговият пети сребърен медал за 2016-а година. „Винаги е добре, когато си толкова близо до върха. Доволен съм, защото миналата година тук паднах и не успях да се класирам за финала, а сега бях близо дори до победата. Можех да се справя малко по-добре при няколко приземявания, но все пак като цяло съм много доволен.“

Земна гимнастика:

Олег Верняев (Украйна) – 15.400

Рок Клавора (Словения) – 15.233

Доминк Адам Кънингам (Велкобритания) – 15.000

На кон с гривни Верняев отново показа страхотни умения, като този път конкуренцията за второто място беше ожесточена. Робърт Целиман от Хърватия и Сирил Томасон от Франция завършиха с еднакъв резултат и поделиха втората позиция, с минимална разлика от Верняев.

„Можех да се представя много по-добре. Залата е страхотна и атмосферата е отлична. Организацията е на перфектно ниво и е свършена много добра работа. Единственото, което ми липсваше е публиката“, сподели Целиман.

„Не съм щастлив от второто място, защото очаквах да спечеля. Много ми харесва в България и се надявам отново да мога да дойда да играя тук“, беше краткият коментар на другия подгласник – Сирил Томасон.

Кон с гривни:

Олег Верняев (Украйна) – 15.533

Робърт Целиман (Хърватия) – 15.300

Сирил Томасон (Франция) – 15.300