Шампионът на Англия Лестър съвсем скоро ще осъществи първия си летен трансфер. По-рано днес изпадналият от Бундеслигата Хановер 96 обяви, че вратарят Рон-Роберт Цийлер вече лети към Острова за медицински прегледи.

Въпреки че тимът на 27-годишният Цийлер завърши на последното място в елита за сезон 2015/2016, стражът все още минава за един от най-добрите в родината си. На всичкото отгоре той има опит с живота в Англия, тъй като е бил част от академията на Манчестър Юнайтед.

Вратарят играе за Хановер от 2010 година и има близо 200 мача за клуба. Той е и германски национал с 6 мача за „бундестима“ на сметката си.

Изпълнителният директор на Хановер Мартин Бадер обяви лично раздялата с играча. „Пожелаваме на Рон всичко най-добро за в бъдеще. В Хановер той винаги ще бъде добре дошъл“, каза босът.

Ходът на Лестър със сигурност е продиктуван от желанието за повече конкуренция под рамката. През историческата кампания Каспер Шмайхел реално бе без алтернатива и изигра всяка минута от всичките 38 шампионатни срещи. Резервен страж за „лисиците“ бе преминалият и през Челси ветеран Марк Шварцър, който обаче си тръгва.