Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан демонстрира страхотно самочувствие след изтеглянето на жребия за полуфиналите в Шампионската лига. "Белите" изтеглиха Манчестър Сити на предпоследното стъпало в надпреварата и легендарният французин определи тима си за фаворит. 

"Много ясно, че Реал Мадрид винаги е фаворит. И това е така за мача с Манчестър Сити в полуфиналите в Шампионската лига. И все пак - Сити е голям отбор и не искам от никого да чувам, че са лесен противник. Мнозина говореха, че Волфсбург ще е лек за преодоляване, но видяхте какво се случи."

"Виждам Сити като много силен опонент, толкова силен и като другите два, които вече отстранихме - Рома и Волфсбург. Най-хубавото нещо е, че ще играем реванша вкъщи и тази битка ще е много балансирана", сподели Зидан на пресконференция в петък следобед. 

За последно тези два отбора се срещнаха в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2012/2013. Тогава в първия кръг на турнира "белите" победиха с 2:0 на "Бернабеу", а другият мач в Манчестър завърши 1:1.