Байерн Мюнхен попиля Рома като гост в италианската столица, с резултат 7:1, в мач от група Е на Шампионската лига, и не остави съмнения кой трябва да е лидер там.

Немските национали в състава на „баварците“ със сигурност с удоволствие си припомниха за успеха си над Бразилия на Мондиал 2014 с подобен резултат. Съвсем по този сценарий, от бразилското лято, Байерн наниза пет попадения само за 35 минути, и попари всички надежди на Рома. „Вълците“ бяха отчайващи в защита, като статичните бранители не помагаха с нищо на и без това мъчещия се Морган Де Санктис.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Най-интересното бе, че Байерн е вкарвал по пет за едно полувреме и преди - срещу Лил. По ирония на съдбата, тогава Лил е воден не от друг, а от Руди Гарсия... настоящият треньор на Рома.

Още в деветата минута Ариен Робен откри резултата, като премина с лекота през защитата на Рома и шутира със силен фалцов удар. В следващата атака Мануел Нойер спаси вратата си от изравняване, след мощен шут на Жервиньо, и само вещата намеса на стража на Байерн не позволи да стане 1:1.

Марио Гьотце нанесе втори удар по Рома 15 минути по-късно. Нападателят се разписа с прецизен удар от границата на наказателното поле. Малко повече от 60 секунди бяха нужни на Байерн да матира тотално Рома. Бернат центрира отляво, и за оставения сам-самичък в наказателното поле Роберт Левандовски нямаше по-лесно от това да засече с глава.

Нещата придобиха ужасяващ ход за домакините, когато в 30-та минута вече изоставаха с 0:4.

Робен отново се разписа, след като получи страхотно извеждащо подаване и с отличен удар от 12-13 метра остави Де Санктис да си довкара топката във вратата.

В 35-та минута вече Рома спокойно можеше да се откаже, когато Костас Манолас игра с ръка в наказателното поле, а Томас Мюлер с лекота реализира дузпата за 5:0.

На почивката Руди Гарсия замени Франческо Тоти, за да му спести поне малко унижение. „Вълците“ вдигнаха малко глави и заиграха с една идея по-добре, но без особен резултат.

В 54-та минута Рома пропусна два шанса да стопи малко изоставането, като първо Жервиньо нацели греда, а после Флоренци видя как ударът му бива спасен. В 60-та минута отново Нойер бе блестящ, когато Жервиньо от два метра трябваше задължително да отбележи, но имаше пред себе си немския национал.

Жервиньо все пак се разписа, след като с глава засече центриране на Наинголан отляво, в 66-та минута.

Байерн обаче имаше и резерви, не по-малко жадни за изява. Франк Рибери вкара своето попадение в 78-та минута, след като получи пас по конец от Робен, и на ръба на засадата се измъкна, за да прехвърли технично Де Санктис.

Джердан Шакири също не се нуждаеше от много време, и малко след появата си на терена, в 80-та минута направи 7:1. Рафиня стреля, Морган Де Санктис не успя да улови, и рикоширалата топка бе засечена от Шакири мощно в мрежата.

„Късметът“ покри Рома в самия край на срещата, когато Рибери и Алаба в заключителните моменти можеха да покачат с още разгрома.

Така Байерн си осигури преднината на върха в група Е, с девет точки от три мача. Рома пък остави живи надеждите на другите два тима в групата – Ман Сити и ЦСКА Москва.

Група Е

FT ЦСКА – Манчестър Сити 2:2

(0:1 Агуеро 29, 0:2 Милнър 38, 1:2 Думбия 64, 2:2 Начо 86 (дузпа))

FT Рома – Байерн 1:7

0:1 Робен 9, 0:2 Гьотце 23, 0:3 Левандовски 25, 0:4 Робен 30, 0:5 Мюлер 36-дузпа, 1:5 Жервиньо 66, 1:6 Рибери 78, 1:7 Шакири 80

КЛАСИРАНЕ

1.Байерн 3 3 0 0 9:1 9

2.Рома 3 1 1 1 7:9 4

3.Манчестър Сити 3 0 2 1 3:4 2

4.ЦСКА (Москва) 3 0 1 2 3:8 1

5 ноември 2014

Манчестър Сити – ЦСКА Москва

Байерн – Рома