Халфът на Атлетико Мадрид Коке Ресурексион е категоричен, че Реал Мадрид е имал по-благосклонен път до финала на Шампионската лига, тъй като не се е изправил в нито един момент срещу отбор, който е шампион на своята страна.

В елиминационната фаза Атлетико Мадрид елиминира ПСВ Айндховен, Барселона и Байерн Мюнхен, докато Реал Мадрид преодоля съпротивата на Рома, Волфсбург и Манчестър Сити.

"Може би Реал Мадрид нямаше най-лесния път, но истината е, че ние отстранихме шампиони, а Реал не се срещна с нито един шампион в елиминациите", коментира халфът.

„Преди две години, когато играхме финал с Реал, няколко дни по-рано се борихме и за титлата в Примера. Сега е по-различно“, добави футболистът на Атлетико.

Коке разкри, че играчите на Атлетико ще излязат все едно това е последният мач в живота им. "За нас този финал е все едно е последният в живота ни. Трябва да се браним добре и да не допускаме грешки", каза Коке на пресконференция.

„Винаги ти остава горчилка в устата, когато не спечелиш финал срещу вечния съперник. Не трябва обаче да възприемаме този мач като реванш. Това е нова възможност за нашия клуб да сътвори история", каза още Коке.