Бившият треньор на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, който сега е начело на Челси, опита да опровергае претенциите на Гарет Бейл, че конкуренцията в испанското първенство е най-голяма в света.

Португалският специалист познава добре няколко различни шампионата, но счита, че тази „титла“ би трябвало да носи Висшата лига, а не Примера дивисион, както посочи уелсецът.

Моуриньо прекара три сезона в Реал Мадрид, а през 2013 се завърна в Лондон. През лятото на същата година Гарет Бейл пое от Тотнъм към Сантяго Бернабеу.

„Бейл го е казал, защото играе там. Трябва да приемете това, което казва, но аз също прекарах известно време там. Спечелих първенството, загубих след това, но аз също съм наясно с разликите между Ла Лига и Висшата лига“, започна Моуриньо.

„Да отидете на мача, знаейки, че ще спечелите със сигурност, не е най-доброто нещо. В Испания всеки знае, че двата тима са сред топ отборите в света. Третият тим като Атлетико Мадрид се представя превъзходно и спечелиха миналата година, което не е нормално.“

„Но след това има огромна разлика в конкуренцията и затова рекордът е 100 точки и 126 гола. В Англия да постигнеш 100 точки и 126 гола е невъзможно. Ако някой постигне подобен резултат, няма да означава, че има най-добрата конкуренция. Може да е най-добрият отбор, но не и най-доброто първенство“, коментира Моуриньо.