Виляреал се сбогува с трансферирания в Арсенал Габриел Паулиста по най-добрия начин – като победи с 1:0 гостуващия Леванте в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион. Дошлият това лято нападател Лусиано Вието се отчете с 9-ия си гол от началото на сезона, който се оказа победен и удължи серията без загуба на 10 поредни шампионатни мача (17 във всички турнири).

Първото полувреме на „Ел Мадригал“ беше доста постничко и не се запомни с нищо особено. След почивката домакините успяха да натиснат рано и това се оказа решаващо за изхода на двубоя.

Въпреки това Леванте стигна първи до страхотен шанс да открие в 53-ата минута. Давид Барал получи топката в наказателното поле и стреля моментално, ала бранител в жълт екип успя да изчисти в корнер.

Три минути след тази опасност феновете по трибуните вече ликуваха. Мануел Тригерос задържа топката умело пред наказателното поле и шутира от около 24 метра към долния ляв ъгъл. Вратарят Диего Марино не реагира добре и изтърва кълбото, а първи до него притича Вието, който го изпрати под гредата за трите точки.

Те можеха да бъдат спечелени и по-убедително, ако в 63-ата минута Икечукво Уче беше по-прецизен. Тъмнокожият играч шутира от около 18 метра, а топката щеше да влети до лявата греда, ако не беше чудесната реакция на Марино.

Тя обаче си остана в светлината на вече 8-те поредни мача без победа в Ла Лига за Леванте. Загубата беше трета в последните 4 шампионатни срещи за валенсианци, които са предпоследни с едва 16 точки. Виляреал пък е 6-и с 38 пункта, колкото има и петият Валенсия, но с мач по-малко (утре „лос че“ се изправя срещу Севиля в своя мач от кръга).

В друг мач от съботната програма на испанския шампионат Реал Сосиедад успя да изкопчи минимален успех с 1:0 над гостуващия Ейбар. Новакът в елита имаше по-добрите положения за гол преди почивката, но след нея стана жертва на статично положение. В 55-ата минута Рубен Пардо центрира от ъглов удар вдясно от вратата на гостите, а Чаби Прието на първа греда с невероятен и малко случаен прехвърлящ удар матира вратаря Ирурета и защитника на голлинията.

Въпреки поражението Ейбар остава пред днешния си съперник в класирането, като заема 8-ата позиция с 27 пункта. Сосиедад е 11-и с актив от 22 точки.