Атлетико Мадрид приключи сезона в Ла Лига с победа. В 38-ия кръг мадридчани спечелиха у дома с 2:0 над гостуващия Селта Виго, който изпусна допълнителни привилегии в Лига Европа за следващия сезон.

Първото полувреме не беше от най-интересните и головоте положения бяха много малко. Селта изпусна най-добрия шанс преди почивката в 37-ата минута, когато Фабиан Ореяна бе оставен да стреля пред вратаското поле след центриране от пряк свободен удар. Той обаче не успя да насочи много добре изстрела си, което позволи на Ян Облак да спаси.

През втората част Атлетико направи онова, което най-добре умее, а именно – да вдигне рязко оборотите в кратък период от време. Така в 51-ата минута натискът на домакините доведе ъглов удар, който бе изпълнен вдясно от вратата на Серхио Алварес. Топката отиде към първа греда, където защитник на Селта вместо да избие, продължи пътя и към далечния стълб. Там Фернандо Торес това и чакаше – последва ножичен удар и резултатът стана 1:0.

Само три минути по-късно домакините удвоиха. Отново Торес бе в основата на ситуацията, като засече балонно центриране с красива задна ножица. Алварес беше безпомощен, а топката срещна напречната греда и се върна в игра. Антоан Гризман беше на точното място и отблизо без проблем реализира за 2:0.

Селта имаше шанс да се върне в срещата и да направи последните минути интересни. В 62-ата минута Дуран Нолито направи хубав пробив и шутира мощно от ъгъла на наказателното поле. Кълбото се насочи към долния ляв ъгъл, ала Ян Облак отвърна с чудесна намеса и спаси вратата си.

Така „дюшекчиите“ завършиха първенството за сезон 2015/2016 с 88 точки на сметката, на 3 зад лидера Барселона и на 2 зад втория Реал Мадрид. Селта от своя страна трябва да съжалява, тъй като изпусна петото място – което даваше право на участие в Лига Европа направо от груповата фаза – и завърши шести, което означава, че ще преминава през ситото на квалификациите. За тази ситуация „вина“ имаше и другият късен мач от събота, в кото Атлетик Билбао победи Севиля с 3:1.