Сладък успех записа Реал Сосиедад в 9-ия кръг на Примера дивисион. Тимът разби с 3:0 на своя "Аноета" гостите от Депортиво Алавес в баско дерби. 

Чаби Прието преди почивката, както и Уилиан Жозе и Карлос Вела след нея оформиха тежкия погром над новаците в елита и хвърлиха в екстаз публиката по трибуните. 

Мачът започна с натиск на Сосиедад, но така и не падаха попадения в първите минути на битката. Домакините обаче не трябваше да чакат дълго, тъй като в 22-та минута вече поведоха. 

Тогава Карлос Мартинес центрира перфектно от десния фланг след продължителна атака на тима си и качи топката на главата на Чаби Прието, който от близка дистанция прониза стража за 1:0. 

Едгар Мартинес малко след това можеше да изравни за Алавес, но пропусна и така в крайна сметка почивката дойде само с гол аванс на домакините. Но след нея те направиха необходимото да отчаят съперника си. 

Прието и Карлос Вела изпуснаха страхотни шансове в 50-та и 51-та минути, но в 57-та авансът на Реал беше удвоен. Раул Навас центрира в наказателното поле, топката беше избита, но Уилиан Жозе прониза вратаря за втори път. 

Това пречупи гостите окончателно и остана време само за още един гол в мрежата им, дело на Карлос Вела в 87-та минута и така беше сложена точка на този мач. След него Реал Сосиедад събра 13 точки на седмата позиция, а Алавес е с три по-малко.