Севиля е нуждаеше от късен гол в продължението, за да пречупи гостуващия Алавес в 7-ия кръг на Примера дивисион. У дома севилци се наложиха с 2:1, като и двете попадения бяха дело на привлечения през това лято нападател Уисам Бен Йедер. Коравият тим на гостите не се предаде до самия край и допусна едва втората си загуба от началото на шампионата.

Алавес можеше да даде ударно начало на срещата, като още в 11-ата минута Едгар Мендес разтресе левия стълб зад Серхио Рико. Севиля отвърна почти веднага и в 15-ата Самир Насри стреля страхотно от пряк свободен удар, а вратарят на гостите Фернандо Пачеко се прояви с котешка намеса. Три минути след тази ситуация французинът отново имаше шанс да се разпише, като този път от няколко метра по диагонала стреля встрани.

През втората част играта се поотвори след 54-ата минута, когато Франко Васкес също бе близо до гола, като нацели десния стълб. Севиля продължи да пропуска шансове с лека ръка, а в 68-ата Пачеко направи поредна феноменална изява, за да откаже Бен Йедер.

Четвърт час преди края вратарят обаче бе безпомощен. Гансо показа страхотна фантазия и от трудна позиция пред дъгата, притиснат от двама съперници, съумя да чукне с пета към Бен Йедер в наказателното поле, а острието този път беше безмилостен с изстрел по диагонала – 1:0.

Десет минути след това попадение обаче Алавес изравни. Александър Пантич центрира от корнер, отсъден вдясно от вратата на Рико, който тръгна да излиза, но се отказа, а това позволи на Виктор Лангуардия да налети върху топката и да я насочи в долния ляв ъгъл – 1:1.

Финалният щурм на Севиля даде резултат и в 90-ата минута Витоло намери Бен Йедер с остро подаване в наказателното поле, където бившият ас на Тулуза разпечата вратата на Рико отново.

Така севилци отново излязоха временно втори в класирането на Примера дивисион, като се изравниха по точки (14) с лидера Реал Мадрид. Алавес остава 11-и с 9 пункта.