Защитникът на Барселона Жерар Пике призна, че отборът му си е заслужил загубата в голямото дерби с Реал Мадрид. "Белите" взеха първото за сезона Ел Класико на своя стадион с 3:1, като това бяха и първите попадения в мрежата на каталунците този сезон в Примера дивисион. 

Въпреки че поведоха, гостите допуснаха пълен обрат. А Пике беше в основата на дузпата, с която мадридчани изравниха, тъй като игра с ръка в наказателното поле. 

"Започнахме мача много добре и дори в началото можехме да водим с 2:0. Но честно казано, Реал си заслужи победата с оглед показаното през второто полувреме. Колкото до моята игра с ръка - тя беше неумишлена, нямаше как да я махна от пътя на топката", сподели Пике. 

Той се изказа ласкаво и за направилия днес официален дебют с екипа на каталунците Луис Суарес. Уругваецът се стара много, но така и не успя да се разпише. 

"Най-после можехме да разчитаме на Луис и треньорът прецени да му даде титулярното място. Той се стара много, помогна с каквото можа и вярвам, че занапред ще виждаме още по-добри негови игри", сподели Пике.