Луис Суарес вкара два гола за победата на Барселона с 2:1 при домакинството на Лас Палмас в мач от шестия кръг на Примера дивисион.

Старши треньорът на каталунците Луис Енрике даде почивка на някои от основните играчи, като извън състава останаха Даниел Алвеш, Жорди Алба, Жереми Матийо и Андрес Иниеста.

Двубоят започна много лошо за Барселона, след като Лионел Меси получи контузия в коляното още в 3-та минута и бе сменен принудително в 8-та от Мунир Ел Хадади.

Барселона поведе в 25-та минута, когато Мунир Ел Хадади разигра много добре отдясно на атаката със Серхи Роберто, а той след това центрира в наказателното поле на Лас Палмас, където Луис Суарес стреля с глава и изпрати топката във вратата на Хави Варас.

Каталунците организираха добра атака в 33-та минута, когато Луис Суарес комбинира с Неймар, а той стреля, но неточно в аут.

Лас Палмас бе на път да изненада сериозно каталунците в 41-та минута, когато Виера пробва отдалеч Марк-Андре тер Стеген, а той все пак успя да се намеси и да боксира топката в корнер.

Барселона удвои своята преднина в 53-та минута, когато Мунир Ел Хадади навърза добре няколко футболисти на Лас Палмас, след което центрира в наказателното поле на гостите, където Луис Суарес бе оставен непокрит на втора греда и отблизо разстреля Хави Варас.

Иван Ракитич стреля опасно с глава в 59-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Лас Палмас. Три минути по-късно Хави Варас направи решаващо спасяване след удар на Неймар.

Съдията Де Бургос свири дузпа за Барселона в 65-та минута, когато Алкарас спря с ръка пробив на Луис Суарес в наказателното поле на Лас Палмас. Неймар изпълни наказателния удар, но изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Лас Палмас можеше да върне интригата в мача в 69-та минута, когато Давид Симон излезе сам срещу Тер Стеген, но стреля слабо и право в ръцете на германския вратар.

Неймар получи хубав пас в 71-та минута от Луис Суарес и стреля от малък ъгъл, но над напречната греда в аут.

Луис Суарес можеше да сложи точка на спора в 74-та минута, когато получи отличен пас от Иван Ракитич и излезе сам срещу Хави Варас, но вратарят спаси удара на уругваеца.

Хавиер Масчерано излезе на отлична позиция в 82-та минута и стреля, но Хави Варас отново спаси.

Лас Палмас върна едно попадение в 88-та минута, когато след грешка на Хавиер Масчерано топката стигна до Джонатан Виера, който стреля, а топката рикошира в крака на Жерар Пике и влетя във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Неймар направи отличен пробив в 89-та минута, след което навлезе в наказателното поле на Лас Палмас и пусна отличен пас към непокрития Сандро Рамирес, но той не успя да прати топката във вратата на Хави Варас, а за сметка на това стреля на сантиметри встрани от левия стълб.

Джонатан Виера можеше да донесе равенството в мача в 90-та минута, но ударът му от границата на наказателното поле на Барселона не успя да намери очертанията на вратата на Тер Стеген.

В добавеното време на мача Луис Суарес изкачаше сам срещу вратаря Хави Варас, когато бе задържан за фланелката от футболист на Лас Палмас, но съдията Де Бургос подмина ситуацията.

Барселона събра актив от 15 точки, докато Лас Палмас остана с едва 5 точки.