Севиля постигна изключително ценен успех с минималното 1:0 при домакинството на Атлетико Мадрид на „Рамон Санчес Писхуан“ в дербито от деветия кръг на Ла Лига. Андалусийци успяха да се възползват от груба грешка в защитата на Атлетико Мадрид в 73-та минута и нанесоха своя удар чрез Стивън Н'Зонзи. Севиля нанесе първо поражение на „дюшекчиите“ от началото на сезона.

Първото полувреме на „Рамон Санчес Писхуан“ предостави много битка и тактическо надиграване. Двата отбора не отстъпваха в нито един аспект един на друг.

Атлетико Мадрид можеше да се възползва от чудесна възможност в 8-та минута, след като Адил Рами фаулира Кевин Гамейро буквално на границата на наказателното поле на Севиля. Френският защитник получи и жълт картон. Антоан Гризман не се възползва от предоставилата му се възможност и не изпълни по възможно най-добрия начин прекия свободен удар, а от стената топката излезе в корнер.

Футболистите на Севиля организираха добра атака в 10-та минута, когато Самир Насри получи топката на удобна позиция на границата на наказателното поле на Атлетико, но ударът му бе твърде анемичен и дори не стигна до вратаря Ян Облак.

Домакините имаха претенции за дузпа в 15-та за нарушение на Стефан Савич срещу Витоло, но съдията Хуан Мартинес Мунуера остана безмълвен.

Стивън Н'Зонзи стреля с глава в 15-та минута след центриране в наказателното поле на Атлетико, но Ян Облак спаси без особени проблеми.

Атлетико Мадрид направи много сериозен пропуск в 16-та минута, когато Антоан Гризман пусна отличен пас към Кевин Гамейро, който бе изведен сам срещу Серхио Рико и стреля, но вратарят спаси.

Гостите пропуснаха най-чистото положение за първото полувреме в 39-та минута, когато Гамейро с глава продължи към Анхел Кореа, който остана сам срещу Серхио Рико, но стреля в аут.

През второто полувреме двата отбора вдигнаха оборотите, а играта стана още по-директна.

Самир Насри отправи много хубав удар в 49-та минута, но топката се спря в гредата.

Севиля бе близо до това да поведе в резултата в 52-та минута, когато Мариано центрира в наказателното поле на Атлетико, където Васкес засече топката и стреля, но Ян Облак отново демонстрира високо ниво и спаси.

Севиля поведе в резултата в 73-та минута, когато Лусиано Вието пусна отличен извеждащ пас към Стивън Н'Зонзи, който надбяга защитата на гостите, излезе сам срещу Ян Облак и не пропусна да се разпише.

Атлетико Мадрид завърши мача с човек по-малко, след като Коке бе изгонен за втори жълт картон в 77-та минута.

Атлетико Мадрид бе близо до това да отбележи изравнителен гол в 88-та минута, когато Гайтан центрира от фаул в наказателното поле на Севиля, където Диего Годин на втора греда засече топката, но Серхио Рико спаси.

Севиля излезе временно на първо място в класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга. Воденият от Хорхе Сампаоли отбор събра актив от 20 точки. Барселона има 19, а Атлетико Мадрид остана с 18.