Реал Мадрид записа четвърто поредно равенство във всички надпревари. „Белия балет“ завърши 1:1 при домакинството си на Ейбар на „Сантиаго Бернабеу“ от седмия кръг на Ла Лига. Това е трето поредно равенство за водения от Зинедин Зидан отбор в испанското първенство. По този начин „кралете“ отстъпиха лидерската позиция в Примера дивисион на градския съперник Атлетико Мадрид, който също е с 15 точки, но по-добра голова разлика.

Хамес Родригес в последния момент отпадна от титулярния състав на Зинедин Зидан. Колумбийският футболист получи разтежение по време на загравката, което принуди Зизу да го смени с Матео Ковачич.

Двубоят започна изключително изненадващо, след като Ейбар поведе още в 5-та минута. Андер Капа центрира в наказателното поле на Реал, където Фран Рико засече топката с глава и я изпрати във вратата на Кейлор Навас.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 17-та минута, когато Кристиано Роналдо сложи топката на главата на Гарет Бейл, който не пропусна да вкара. Това е 50-ти гол за уелския футболист в Ла Лига.

Ейбар можеше отново да излезе напред в резултата в 19-та минута, когато Педро Леон отправи много опасен удар, но Кейлор Навас бе на мястото си и спаси.

Риесго отрази хубав удар на Кристиано Роналдо в 31-та минута.

В началото на второто полувреме Зидан направи две промени, като пусна в игра Алваро Мората и Начо Фернандес. Карим Бензема и Рафаел Варан бяха сменените футболисти.

Реал отбеляза попадение в 54-та минута, но то правилно не бе зачетено заради засада. След центриране в наказателното поле на Ейбар, Кристиано Роналдо стреля с глава, но Риесго спаси. След това Алваро Мората вкара при добавката, но при удара на Роналдо бе в положение на засада.

Алваро Мората получи жълт картон в 55-та минута заради симулация.

Гарет Бейл отправи много опасен удар с глава в 60-та минута, но топката среща левия стълб на вратата на Риесго. Минута по-късно Данило пусна много хубав извеждащ пас към Роналдо, но португалецът не успя да си спре топката и Риесго улови.

Реал Мадрид бе близо до това да стигне до победата в 86-та минута, когато Марко Асенсио центрира в наказателното поле на Ейбар, където Дос Сантос действа разконцентрирано и бе на път да си отбележи автогол, но Риесго успя да спаси.

Реал Мадрид е втори с 15 точки, колкото има лидерът Атлетико Мадрид, но „дюшекчиите“ са с по-добра голова разлика. Севиля е трети с 14. Ейбар е осми с 11 точки.