Старши треньорът на Барселона Луис Енрике заяви в интервю за клубната телевизия след спечелената титла в Примера дивисион, че в Шампионската лига всичко много зависи от късмета и от жребия.

„Без никакво съмнение трябва да направим шампионски парад по повод спечелената титла в Примера дивисион“, коментира Енрике.

„Барселона спечели титлата за шести път в последните осем години. Ла Лига е надпреварата, в която трябва да си постоянен през целия сезон и нямаш право на почти никакви грешки“, добави треньорът на каталунците.

„В Шампионската лига нещата зависят повече от моментоното състояние на дадения отбор, от жребия, от късмет в елиминациите. Много важно е да бъдеш домакин в реванша, тъй като това ти дава огромно предимство. Един слаб мач и си аут от турнира“, продължи наставникът на Барселона.

„Загубата от Валенсия ни повлия отрезвяващо. Тогава усетихме подкрепата на хората и след това поражение успяхме да реагираме. Оптимист съм и за финала за Купата на Краля. Трябва да продължим да се наслаждаваме и да преследваме нашите цели“, каза още Луис Енрике.