Бившата българска звезда по испанските терени Любо Пенев продължава да е уважаван на Пиренеите. Той се появи на стадиона на Валенсия и веднага беше потърсен от местните медии за мнението за миналото и настоящето на отбора. 

"Имам много добри спомени от престоя ми на "Местая". Ние бяхме едно много силно поколение. Нямам най-добър и най-лош момент с екипа на Валенсия. Най-важното е, че вкарвах голове", сподели Ел Голеадор пред местните издания. 

"Най-важното беше отборът да печели. За мен беше важно да вкарвам голове, да давам асистенции. Чувствам се много добре във Валенсия и на нашия стадион. Публиката винаги ни е подкрепяла и е била зад нас", добави той и после говори за настоящето на Валенсия и испанския футбол. 

"В Испания са три отборите, които имат най-много трофеи. Това са и трите най-големи тима в Примера дивисион. Но последните години не са най-добрите за Валенсия и въпреки това продължава да е един от най-емблематичните клубове в Ла Лига." 

"Харесва ми агресивният начин на игра, но в същото време трябва да има и контрол върху топката. Винаги трябва да гледаш съм противниковата врата. Валенсия в този момент ми харесва най-много", сподели още Пенев.