Депортиво Ла Коруня стигна само до 1:1 у дома срещу Виляреал в мач от 35-ия кръг на Примера дивисион. Двубоят определено имаше огромно значение за домакините в битката им за оцеляване предвид тежката заключителна програма, която ги чака (мачове с Атлетик Билбао, Леванте и Барселона).

Срещата спокойно може да определи като битка на клетниците, тъй като беляза вече 13-ият мач без успех за „Супер Депор“, докато за Виляреал серията стигна до двубой номер 9.

И двете попадения паднаха след паузата, при това в рамките на 2 минути. Първо в 48-ата минута Хауме Коста откри за „жълтата подводница“ с фазомен удар от около 22 метра. Крилото получи топката на няколко метра пред наказателното поле и с второто си докосване нанесе изключителен шут с външен фалц, който прехвърли вратаря.

Почти венага обаче домакините изравниха чрез Келсо Борхес. Полузащитникът се възползва от недобро изчистване на отбраната, укроти кълбото и стреля от вътрешността на дъгата. Топката отскочи последователно в двама защитници на Виляреал и тотално заблуди стража Хуан Карлос.

До края Депортиво натискаше повече, но така и не стигна до желаните три точки. С 30 в актива си тимът на Виктор Санчес остава под чертата, като изостава с точка от 17-ия Алмерия. Виляреал пък е бетониран на 6-ото място с 54 пункта, на пет пред седмия Атлетик и на цели16 зад 5-ия Севиля.