Централният защитник на Атлетико Мадрид Диего Годин сподели, че когато Барселона печели титлата в Ла Лига боли по-малко, отколкото ако го стори големия враг Реал Мадрид. Уругваецът също така обясни защо очаква победа във финала на Шампионската лига срещу „кралския клуб“ - защото „дюшекчиите“ разполагат с най-силния колектив в света.

„Когато Барселона печели първенството, боли по-малко. Все пак нашият голям съперник е Реал Мадрид. Аз уважавам Реал, не ги мразя или нещо такова, но винаги искам да ги побеждавам“, коментира Годин.

„Кой е най-добрият играч в света? Бих казал, че това е Меси, докато Луис Суарес е най-добрият нападател.“

„Предишният финал в Шампионската лига беше ценен опит за нас. Знаем много добре, че ни предстои да играем срещу Реал и настроението ни е добро. Ще изиграем много интензивен мач на тактическо и физическо равнище. Според мен двубоят ще се реши от дребните детайли. Отборът е готов за срещата, ще се раздадем на 150 процента.“

„Много ми е трудно да си представя Атлетико без Диего Симеоне. Ключът? Това е нашият колектив от играчи, който е готов да умре за треньора. Ние вярваме в това, което правим и сме готови да си мерим силите с големите глубове. Важни са нашата вяра и усърдната, усърдната работа.“

„Имаше много отбори, които даваха сериозни пари през лятото, но аз не исках да си тръгвам. Можеш да отидеш в много отбори, които са по-силни икономически, но никой не може да се доближи до колектива в Атлетико“, добави Годин.