Старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес заяви, че Кристиано Роналдо е футболист със специални характеристики и не се нуждае от ротация.

„Всеки един футболист зависи от своите характеристики. Кристиано е много бърз футболист. Той тича много. Роналдо се отличава от другите футболисти. Той не се нуждае от ротация“, сподели Бенитес.

„Атлетик Билбао е един много труден съперник. Реал Мадрид загуби на „Сан Мамес“ през миналата година. Много е важно да запазим концентрация и да играем с голяма интензивност. Този мач може да ни вдъхне още по-голяма увереност в нашите възможности“, добави треньорът на „белия балет“.

„Хесе тренира добре. В отбора обаче има футболисти, които са в отлична форма, а други трябва да работят много повече. Аз вярвам на Хесе и нямам никакъв проблем с него“, продължи наставникът.

"Серхио Рамос на 100% пропуска мача срещу Атлетик Билбао. Той няма да може да се възстанови навреме. Нуждае се от още няколко дни, за да се възстановява."

„Атлетик Билбао е един много солиден отбор, който разполага с играчи като Раул Гарсия и Адурис. Трябва да бъдем много внимателни. Атлетик може да бъде много опасен отбор и ние сме наясно с това.“

„Не съм обсебен от мисълта за рекорди. Отборът не е допуснал гол от началото на сезона, но мен ме интересува да побеждаваме. Ако печелим, ще бъде щастлив. Ако Роналдо отбележи пет гола в следващия мач, а Кейлор не допусне нито един, ще бъде възможно най-доброто стечение на обстоятелствата“, каза още Рафаел Бенитес.