Ръководството на Ливърпул обяви открита война на най-тиражния вестник в Англия - "Сън". Мърсисайдци спряха достъпа на журналисти на изданието до тренировките, пресконференциите и домакинските мачове на отбора. 

Освен това мърсисайдци обявяват, че бъдещи заявки за акредитации на репортери на вестника моментално ще бъдат отхвърляни. Засега от Ливърпул отказват да назоват конкретната причина за това действие. 

Но става ясно, че то е било гласувано на късно заседание на борда на директорите в четвъртък вечер и действието на мярката е с незабавен ефект. Другите медии излязоха с версии за тази постъпка и според тях корените ѝ са още от трагедията на "Хилзбъро". 

Четири дни след нея "Сън" излиза със заглавие "Истината", в което са публикувани доказано лъжливи твърдения около инцидента. Някои от тях са, че фенове на мърсисайдци са бъркали по джобовете на загиналите и други подобни гнусни лъжи. 

Повече от 27 години имаше студена война от клуба към изданието, но тя приключи с тоталната забрана към работещите в него да доближават всички от клуба. Впоследствие от вестника се извиниха за тази публикация, но въпреки това отношенията остават на точката на замръзване. 

Феновете на големия градски съперник Евертън подкрепиха това действие на Ливърпул и призоваха и собствения си клуб да предприеме подобни стъпки към най-тиражния вестник на Албиона.