Саутхемптън продължава със страхотните си изяви и записа пети пореден мач без загуба. В жертва на "светците" се превърна гостуващият Уест Хем и те надделяха с 1:0 над лондонския си съперник. 

Единственото попадение реализира Мая Йошида в началото на мача. Малко след почивката обаче домакините останаха с човек по-малко след глупав червен картон на Виктор Уаняма и имаха доста напрегнати моменти до края, докато опазят преднината си. 

За разлика от последните минути, първите бяха под диктовката на южняците. Още в 8-та минута те можеха да поведат чрез Седрик Суарес, но неговият изстрел не намери очертанията на вратата с малко. 

Но в следващата атака преднината вече беше налице. В 9-та минута Виктор Уаняма нахлу в наказателното поле и намери там Мая Йошида. Японецът не се поколеба и прати топката в мрежата от близка дистанция и резултатът стана 1:0. 

Постепенно "чуковете" изравниха играта и имаха на свой ред няколко положения за изравняване. Най-чистото от тях беше на Уинстън Рийд, който стреля с глава от вратарското поле, но вратарят Фрейзър Форстър се справи блестящо и изби. 

До почивката лондончани искаха и дузпа, но не получиха такава. Така първата част приключи с гол аванс за домакините, но доста събития трябваше да се случат, преди да се поздравят с крайния успех. 

Първо в 53-та минута Виктор Уаняма си изпроси невероятно глупав червен картон, след като преследваше Дмитрий Пайет и го съсече в гръб в центъра на терена. Логично, реферът Марк Клатънбърг го изгони. 

Така до края на мача Саутхемптън трябваше да гони успеха с човек по-малко. Затова момчетата на Роналд Куман заложиха на контрите, докато Уест Хем атакуваше доста по-често и масирано. 

В интерес на истината, контрите на домакините бяха много по-опасни. Шейн Лонг и Чарли Остин на два пъти направиха непростими пропуски от близка дистанция и не успяха да се разпишат. "Чуковете" пък стигнаха само до няколко разбърквания, но така и не затрудниха по-сериозно Фрейзър Форстър. 

В крайна сметка резултатът от първите минути се запази и Саутхемптън се поздрави с трите точки. Така "светците" събраха вече 37 и са на седмата позиция. Уест Хем е една по-нагоре и с две точки повече.