Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън заяви, че няма конфликт между него и мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс, след като остави Даниел Стъридж извън състава за следващите европейски квалификации.

Нападателят на мърсисайдци не е изиграл и минута футбол, откакто получи контузия по време на тренировъчна сесия с „трите лъва“ в началото на септември.

25-годишният играч не успя да се възстанови навреме за дербито с Евертън в последния шампионатен мач, а след това не участва и при загубата от Базел (0:1) през седмицата. Поради тази причина Стъридж остана извън 21-членния състав за двубоите срещу Сан Марино и Естония.

„Не имало дипломатически маневри нито от наша, нито от страна на Ливърпул“, коментира Ходжсън. „Фактът е, че той не е възстановен. Ударът за нас е голям, същото важи за Ливърпул и за самия играч, който искаше много да играе в тези две срещи. Няма никакви проблеми или конфликти.“

„Той не е играл за Ливърпул, откакто се контузи при нас. Доколкото разбирам, Стъридж все още трябва да свърши малко работа, за да се възстанови. Повиквателната за него не стоеше на дневен ред“, завърши Ходжсън.