Отборът на Евертън постигна минимална победа с 1:0 над Бърнли в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Домакините тотално надиграха своя съперник на „Гудисън парк“, но успяха да отбележат само един гол. В голмайстор за „карамелите“ се превърна Кевин Миралас прес първото полувреме.

Загубата за Бърнли означава, че „виненочервените“ остават на последното място във временното класиране на Премиър лийг.

Освен с успеха на Евертън, двубоят ще се запомни и със завръщането в игра на нападателя Ромелу Лукаку, който бе трайно извън терените заради травма.

Мачът започна отлично за домакините, които още в 11-ата минута стигнаха до дузпа, която обаче Рос Баркли пропусна. Ударът на младока бе спасен от вратаря на гостите Том Хийтън. Въпреки разочароващия пропуск, възпитаниците на мениджъра Роберто Мартинес продължиха да нападат и създават по-опасните положения.

Единственият гол в мача падна в 29-ата минута след бърза атака за Евертън по-дясното крило. Коне намери връхлитащия в наказателното поле Миралас, който преодоля един защитник на Бърнли и от няколко метра не остави шанс на вратаря.

Малко преди почивката тимът на Бърнли остана и с човек по-малко на терена, след като Ашли Барнс получи втори жълт картон и трябваше принудително.

През втората част логично отборът на гостите предимно се защитаваше, но въпреки многото положения, „карамелите“ така и не успяха да стигнат до втори гол.

След този мач отборът на Бърнли няма отбелязан гол в близо шест часа и половина.

В друг сблъсък от днес Лестър надделя над Суонси с 2:0 и направи сериозна крачка към спасението си в елита. Головете за „лисиците“ реализираха Хосе Леонардо Улоа и Анди Кинг в последната минута на срещата.

УБА записа победа със същия резултат като гост на Кристъл Палас.

Ето и всички резултати от днес във Висшата лига:

Кристъл Палас – УБА 0:2

Евертън – Бърнли 1:0

Лестър – Суонси 2:0

Стоук Сити – Саутхемптън 2:1

По-късно днес:

Челси – Манчестър Юнайтед