Наставникът на ЦСКА Христо Янев смята, че срещу клуба е имало атака и това си личи от участието му във В група. Но той не прави драми от това и иска "червените" да се върнат възможно най-скоро в професионалния футбол. 

Той говори специално за Diema Sport и за предаването "А група токшоу". 

"Всички сме атакувани, след като се намираме в ниво аматьорски футбол. Имаше всякакви варианти да останем в А група, разбира се, че имаше атака срещу нас. Абстрахираме се от всичко, което се случва и оттук-нататък няма друг път за нас, освен напред и нагоре", сподели Янев.

Той говори и за малко по-лични неща, сред които за начина, по който се стигна до назначаването му на "Армията", както и за това, от кои треньори най-много се е учил. 

"Искаше ми се нещата да се случат на секундата, за да поема ЦСКА. Цяла нощ не мигнах, само чаках да започна работа на "Армията". Нито за секунда не се замислих. Ако искам да се развивам, трябва да направиш крачка напред в работата. Сега виждам много свои грешки, но ще работя да ги отстраня и да предпазя младите момчета." 

"Благодарен съм на всички, които ни оказват подкрепа. Всички са наясно, че това е млад отбор, който се е изградил преди 30 дни. Всеки има правото да изразява мнението си за него по какъвто начин пожелае." 

"Всеки един треньор, с когото съм работил, съм научил много неща от него. Тези, които са се държали негативно с мен, са ми дали най-много. Сега знам как да се отнасям с играчите и в чисто човешки план. Няма как да не спомена Енрико Катуци, той беше номер едно във всяко едно отношение." 

"Работата ми с Любо Пенев ми даде да разбера, че във футбола трябва да искаш да се развиваш. Имам да работя с хора, които имат много футбол в тях и те трябва да доказват всеки един ден да се доказват. Гледам да не се дразня от неща, които не отговарят на истината", сподели Янев пред Diema Sport.