Наставникът на ЦСКА Христо Янев е доволен от работата си с "червените" от началото на сезона и според него всички работят много професионално. Треньорът е щастлив от работата си с изпълнителния директор Пламен Марков и финансовия благодетел Гриша Ганчев. 

Янев сподели тези неща в специално интервю за Diema Sport, излъчено в предаването "А група токшоу". 

"Процесът в ЦСКА вече тръгна, готвим се нормално. Притесненията ни останаха на заден план и затова искаме да дадем най-доброто от себе си. Искам да сме отбор, който притежава топката и играе със самочувствие. Оттам-нататък искам да излизаме и да се противопоставяме на всеки, който ни предлага нещо различно." 

"Всеки в ЦСКА работи професионално - и футболисти, и спортно-технически щаб. Въпросът е, че досега не сме излизали на някои от стадионите, имаме много млади момчета, които трупат опит и затова се надяваме с нашия опит да им помогнем. Иначе притеснения нямаме." 

"Пламен Марков е изключително точен човек, не виждам как можем да имаме проблеми. Нещата са ясни - той ми е шеф, аз се съобразявам с него. Ще постигнем консенсус с него за доброто на клуба." 

"Комуникирам достатъчно често и с Гриша Ганчев, той често се интересува от ЦСКА. Нещата се потвърждават за него от времето, което бях футболист. Той иска да изпипа всичко, да е перфектно, за да могат футболистите да могат да мислят само за футбол", сподели Янев пред Diema Sport.

Наставникът на ЦСКА очаква доста тежки мачове във В група. Той определи и кои са според него тимовете, които ще окажат най-сериозна съпротива на "червените" в битката им за завръщане в професионалния футбол. Янев сподели и как е окомплектовал тима си през лятото. 

"Интересното е, че във В група всеки един мач може да поднесе изненада, доста от футболистите се готвят специално за мача с нас и затова не трябва да ги подценяваме. Има много интересни имена, които са били сериозно присъствие през годините в А група - Беласциа, Велбъжд, Локо София, Миньор. Те са създавали доста проблеми." 

"Не мога да работя с повече от 25 играчи, защото това разводнява работата ми. Всички, които са тук, са искани от мен и вече ги познавам достатъчно добре. Те имат качества, които ще развиваме. Доста играчи отказаха, защото ще играем във В група, притесниха се, че това ще се отрази на кариерата им. Това е нормално, аз се съобразявам с тях", заяви Янев.

Той добави, че вече следи с особен интерес и мачовете от А група, въпреки че отборът му не се подвизава там.

"В първите 20 дни на сезона нямах възможност да си включа телевизора, сега не пропускам мач. Смея да твърдя, че шампионатът в А група е много интересен и качествен. Има много интересни футболисти", сподели още Янев.