Старши треньорът на Левски Люпко Петрович очаквано не беше много словоохотлив след нулевото равенство срещу Монтана в първия кръг на Първа професионална футболна лига. Сръбският треньор отправи забележки както към играта на своите футболисти, така и към съдийството на Драгомир Драганов.

„Мисля, че през първия час играхме лошо. После имахме положения, но не вкарахме гол. Това си е наша стара слабост, проблем, който трябва да се реши. Не съм доволен нито от играта, нито от съдийството. Такова съдийство е убийство“, заяви Петрович.

„Говорих с главния съдия и му казах, че трябва да бъде майстор и не бива да влияе върху резултата. Трябва да положим много усилия, за да подобрим и игра, и всичко.“

Дали Левски ще търси още трансфери? Не знам, не знам, мисля, че не...“, каза специалистът.

„Монтана игра организиран футбол. Но ние изпускахме доста шансове. Не знам дали случайно, или нарочно свири така съдията. Имаше две дузпи“, анализира Петрович. „Мисля, че второто полувреме играхме добре, но не можахме да вкараме гол“.

„И на мен за първи път в живота ми се случва такова нещо - да имам само 16 играчи. Но не искам да се предавам“.

„Не знам дали в близките дни и седмици ще има нови. По това питане трябва да се говори с господин Желязков. Сега се контузи и Деса. Срещу Марибор се разсърди, че е играл 10 минути, сега го пуснах едно полувреме и ето, контузи се“.

„Деса закъсня за подготовката. Той се присъедини към средата. Сега се контузи. Ако си професионалист, ще те толерирам. За първи път съм в ситуация, да играят футболисти, тренирали 7 дни“.

„Уважавам всичките си играчи. Ще работим заедно и се надяваме да започнем да побеждаваме. Отбор не се прави за месец или два. В Барселона от 35 години се работи по един начин. Левски е голям отбор с фенове и не може да се случват тези неща“, обясни сърбинът.

„Продължава агонията. Мисля, че можем да спечелим някъде неочаквано. Но трябва да бъде честно и почтено съдийството“.

„За три мача отбелязахме един гол. А положения не липсваха. Не спечелихме в нито една от трите срещи, заради това, че не си вкарахме положенията“, отбеляза още Петрович.