България взе три точки от първите си два мача във втората групова фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора. 

В първата си среща за деня националите победиха с 10:5 отбора на Англия, който се представя отлично на шампионата тази година. Втория си двубой със състава на Египет българите загубиха с 3:7. 

По-късно днес, в 19:30 часа българско време, националите излизат срещу тима на Бразилия. Утре са и последните два мача на България от втората групова фаза на социалния футболен Мондиал в Глазгоу. 

В 12:50 часа българският тим ще срещне представителите на Южна Африка, а от 16:50 часа – лидера в групата Мексико.

В първия си мач днес националите започнаха изключително мотивирани да победят и успяха да поведат с 5:2. Последва контузия на капитана Румен Янков, която ще го извади от терените в Глазгоу за няколко дни. Българските национали понесоха изключително емоционално загубата и допуснаха два бързи гола след подновяването на играта. Последва нов натиск на тима на България, който се оказа решаващ и доведе до аванс от пет гола в крайния резултат. Тази година съставът на Англия се представя отлично на шампионата, продължавайки в Топ 24, след като излезе от група с отборите на Чили, Русия, Германия, Австралия и Словения.

Втората среща на националите беше с Египет и започна много оспорвано, но съперникът изглеждаше по-спокоен на терена и успя да поведе до края на първото полувреме с 4:2. в началото на втората част българинът Фидан Фиданов получи син картон за настъпване на противников състезател и съотборниците му трябваше да останат с човек по-малко на терена за период от 2 минути. Това позволи на египтяните да увеличат преднината си и да решат мача още до средата на втората част, тъй като мокрият и хлъзгав терен не позволяваше бърз обрат на резултата.