Националният селекционер на България Ивайло Петев показа, че уважава всички измерения на футболната игра. Днес Петев изтегли жребия за третия кръг на турнира Лига България, организиран от Българската асоциация по мини футбол. Лига България е замислен на база на Лига Европа. В него участват предно класиралите се отбори от всички лиги в българските градове, които са под шапката на Българската асоциация по мини футбол. В елиминационния етап участва и сборният журналистически отбор Медия Юнайтед, в който играят водещи спортни журналисти, сред които и представители на Gong.bg.

Церемонията се проведе на новата картинг писта София картинг ринг, която се намира в Ринг МОЛ. Новаторско в жребия бяха урните, от които се теглиха листчетата с имената на отборите. За целта бяха използвани каски за картинг.

Ивайло Петев получи спeциален плакет за приноса си към мини футбола у нас, който му бе връчен от шефът на БАМФ Лъчезар Паланков. В поздравителното си слово националният селекционер пожела късмет на всички участници и ги помоли да не му се сърдят, ако им изтегли тежък жребий.

32 отбора достигнаха до тази фаза, след като спечелиха мачовете си от 2 кръг. Отборите отново бяха разделени на две - поставени и непоставени, подредени по коефициенти. Всичко се решава в един мач на неутрален терен. 

Мачовете ще се изиграят на 16 и 17 май, като отново се играе на неутрален терен, в директна елиминация в един мач. Победителите ще играят в 4 кръг, като заедно с 16 отбора, отпаднали от ШАМПИОНСКА ЛИГА, ще участват в жребия, който ще се проведе на 20 май. Мачовете от този кръг е планирано да се изиграят на 30/31 май. Пети кръг по план ще бъде на 13/14 юни, като жребият ще се изтегли на 3 юни. Последното стъпало преди FINAL FOUR ще се изиграе на 27/28 юни, като двойките ще бъдат разпределени на 17 юни.  

Самият жребий определи журналистическия отбор Медия Юнайтед да се изправи с победителя от срещата ТМ Технолоджи и Джабулани съответно отбори от Разлог и Русе.