Берое ще се изправи срещу Левски във финала на международния турнир за деца, родени през 2002 г. Beroe cup 2016.  Това стана ясно след изиграването на срещите от груповата фаза. Мачът е повторение на финалната среща в турнира за Купата на БФС, която се игра на 5 май.Тогава „сините“ се наложиха с 3:1.

В последните срещи от груповата фаза днес Берое и Напредак завършиха при 0:0 и така домакините спечелиха първото място в групата с актив от 4 т. Втори в подреждането остана тимът от Сърбия с 2 т., а трети съставът на „Етър“ с 1 т.

В директен спор за първото място в Група А Левски победи Шериф Тираспол с 2:1. „Сините“ излязоха напред в резултата още в самото начало на мача след гол на Мартин Петков. Молдовците изравниха преди почивката чрез Никита Коваль, но Левски отбеляза победно попадение през втората част чрез Ивайло Христов. Така „сините“ спечелиха групата с актив от 6 т., а Шериф зае второ място с 3 т. Тимът на Славия остана на трето място без спечелена точка.

Финалните двубои са по-късно днес. От 15 ч. на Спортна база „Берое“ ще се играят два двубоя. В мач за 3/4 място ще излязат Шериф и Напредак, а за 5/6 Славия и Етър.

Финала на надпреварата е в 17 ч. на стадион „Берое“, а награждаването веднага след последния съдийски сигнал. Освен купа и медали, ще бъдат обявени и индивидуални награди за „Най-добър играч“, „Най-добър вратар“ и „Голмайстор“.

Ето пълното класиране при голмайсторите преди последните мачове:

  1. Никита Коваль и Никита Пикус (Шериф) – 3 гола
  2. Мартин Петков и Богдан Костов (Левски) – 2 гола
  3. Георги Владимиров и Ивайло Христов (Левски); Никола Маринов (Берое); Христо Кунчев и Владимир Георгиев (Етър); Матея Йовечич и Лазар Миркович (Напредак) – по 1 гол