Отборът на Рилски спортист победи категорично Лукойл Академик с 90:78 точки във финала на приятелския турнир „50 години Самел 90”. Баскетболистите на Росен Барчовски изиграха страхотно първо полувреме, в което натрупаха преднина от 23 точки, а през второто продължиха да водят, за да стигнат до успеха. В мача за третото място по-рано гръцкият Драма победи МЗТ Скопие с 81:77 точки.

След по-малко от 5 минути игра Рилски поведе с 11 точки, а с много силна игра до края на първата част домакините разликата беше цели 19 точки. За една част тимът позволи на вицешампиона да вкара едва 9 точки.

До почивката успеваемостта на Лукойл се подобри, но това не стопи разликата, тъй като самоковци продължаваха да играят силно и на полувремето резултатът беше 50:27 в тяхна полза, пише bgbasket.com. През третата част разликата бе увеличена до 27, а в края й беше 19. През последните 10 минути, когато всичко бе решено, „студентите” намалиха разликата, но това нямаше как да повлияе на изхода от мача.

Върнън Тейлър изигра много силен мач и завърши с 24 точки и 6 борби. 14 точки и 6 асистенции записа Йордан Бозов, а с по 13 завършиха Дарин Иванов и Иън Чайлс. Чарлс Томас регистрира 17 точки и 8 борби за „студентите”, а Килиан Ларсън регистрира 16 плюс 9.