Специален подарък за рождения ден получи лидерът на националния отбор по волейбол за мъже Владимир Николов. Това се случи преди официалната контрола на "лъвовете" срещу Сърбия в "Арена Армеец".

Рожденикът посрещна своя празник на любимото си място - в залата пред българската публика. Днес той навърши 38 години, но продължава да се състезава на най-високо ниво. 

Изпълнителният директор на волейболната централа Станислав Николов подари  икона на Свети Георги Победоносец на българския волейболист. Иконата бе осветена за Владимир Николов - за да го води към нови победи на игрището и в живота и да му помага да преодолява всички видими и невидими препятствия.

"Благодаря ви, че сте в залата. Вашата подкрепа ми дава сила", обърна се към феновете в "Арена Армеец" диагоналът. "Ще имаме нужда от вас и по време на Европейското първенство. Знам, че ще сме заедно и в тези битки. Благодаря ви за всичко", добави Владимир Николов преди началото на мача.

Той ще води България по време на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което сме домакини заедно с Италия. Шампионатът на Стария континент е от 9 до 18 октомври. България играе мачовете си от груповата фаза в "Арена Армеец" - срещу Германия (9 октомври), Чехия (10 октомври) и Холандия (11 октомври).