За поредна година една от емблемите на българския спорт – волейболният Левски – бе поставена на ръба на оцеляването, като неговият мениджър Владимир Николов до последно търсеше начини за спасяване на отбора. Ето и какво се е променило в последните седмици, за да се стигне до положителната на този етап развръзка.

– Промениха се две неща. Първо за тази сериозна ангажираност на феновете и второто нещо, намерихме зала, в която да тренираме и да работим, твърди Владо Николов.

Съоръжението, в което ще върви подготовката на сините, под ръководството на треньора Христо Илиев, е Арена Исаев в столичния квартал Младост 3. 

Официалните мачове на мъжкия Левски ще бъдат в зала Христо Ботев, но тренировките и срещите на юношите ще бъдат в по-малкото спортното съоръжение.

Владимир Николов, заяви че въпреки намерените временни решения въпросителните около финансовата издръжка остават.

 – Издръжката на отбора…, за да съществува, за да го има, са необходими около 100 хиляди лева.

Николов се надява скоро да се намерят фирми спонсори. Планират се и различни инициативи, свързани с възможността феновете да помогнат на любимия си отбор. Мениджърът постави и въпросът, защо почти всички градове в страната да могат да подпомагат от бюджетите си спортните клубове на своя територия, а в столицата, не се планират никакви средства за подкрепа дори спортове, доказали националното си значение за обществото.  

– Идват избори, надявам се г-жа Фъндъкова да прецени, че е възможно, не за Левски, че е възможно да отделят по 100 хиляди лева за мъжко и женско направление на трите столични клуба – на Левски, ЦСКА и Славия. Ако се отделят по 100 хиляди лева, тези клубове…. Г-жо Фандъкова, топката е във вашето поле, завърши Владимир Николов.