Плейофите на Европейското първенство по волейбол предстоят днес. В София и Бусто Арсицио ще се играят четири двубоя, които ще определят и вторите четири четвъртфиналисти на Евроволей 2015.

Най-интересният двубой за България е този между Германия и Белгия. Срещата е от 20.30 часа в Арена Армеец в София и ще определи съперника на националния ни тим по волейбол за четвъртфиналите в сряда. Белгийците останаха втори в група С, като записаха две победи и допуснаха една загуба.

Германският тим пък си навлече недоволството на волейболните фенове заради съмненията за симулативна игра срещу Холандия във втория си мач от груповата фаза.

Преди срещата Белгия - Германия, от 17.30 часа в Арена Армеец е мачът между Холандия и Словения. Победителят от този сблъсък ще играе срещу Полша на четвъртфиналите.

В Бусто Арсицио, Италия от 17.30 часа е двубоят Сърбия – Естония. Победителят тук отива на четвъртфинал срещу Франция, а от 20.30 часа е мачът Италия – Финландия. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу Русия.

Италианците останаха втори в своята група С, като отстъпиха първото място на Франция, а сърбите бяха втори в група D, която бе оглавена от Русия.