Единственият българин във волейболната Зала на славата Димитър Златанов коментира по интересен начин целите на националния отбор за предстоящото Европейско първенство. "Лъвовете" сами си поставиха цел да влязат в Топ 4, но той има по-различно виждане. 

"Топ 4 си е Топ 4. Но в Италия казват, че четвъртото място е дървеният медал, тиквеният. Ако не си в Топ 3, няма значение и вече не се брои", сподели Златанов специално пред Нова Телевизия. 

Той говори при представянето на алманаха за историята на волейбола, създаден от авторите Тодор Симов и Асен Минчев. В книгата фигурират и съставите с треньорите на отборите шампиони на страната ни от 1942 г. до днес.

Там са отразени и представянията на националния отбор на големите първенства. Легендата на българския волейбол с националния отбор става сребърен медалист на световното в София през 70-та година и е обявен за нападател №1 в света. Той е и олимпийски вицешампион от игрите в Москва през 1980 г. Златанов се върна в миналото на представянето на книгата. 

"Този алманах ме връща към миналото, когато любовта към спорта ни привлече да играем волейбол. Изключително успешно представяне на тази книга видях, дава някаква статистика на организираните първенства." 

"Идеални спомени и отлични чувства поражда тази книга. Пред очите ми все още е играта пред публиката. Хубаво е да знаеш, че си оставил нещо във волейбола и това е пример за младото поколение. И ние сме имали условия през 60-те години, но не е като сега. Финансирането е различно", сподели Златанов.