Последният мач на България от груповата фаза на Европейското първенство по волейбол предстои тази вечер. Нашите момчета след двете си победи досега се изправят в на практика най-решителния си мач в този поток срещу Холандия. 

При всички положения "лъвовете" продължават напред. Но те трябва да победят "лалетата", за да си гарантират директно участие на четвъртфиналите, а не да минават пред ситото на плейофите. 

Мачът е от 20:45 часа в зала "Арена Армеец" и очакванията са за пълна зала и мощна подкрепа за нашите момчета в този изключително важен сблъсък. За вас ще го следим на специализирания си сайт eurovolley2015.gong.bg

Иначе холандците се представят изключително добре до момента. Те биха Чехия в първия си мач с 3:1, а вчера надделяха над Германия с 3:2, но този мач остави доста съмнения дали Бундестимът е играл на най-високи обороти, за да си избере съперник. 

Но сметките на германците може да излязат криви, ако в мача с Чехия от 17:30 часа не победят и така може да се разделят рано-рано с шампионата. При победа обаче има вероятност при определено развитие те да се изправят отново срещу нас на четвъртфиналите. 

Момчетата на Пламен Константинов се представят на добро ниво до момента и с победите си над Германия с 3:0 в петък и над Чехия с 3:2 в събота са големият фаворит да завършат като лидери. 

Към този момент нашият селекционер няма проблеми със състава и ще може да разчита в дълбочина на всичките си играчи. Победата над Холандия гарантира освен мач по-малко в квалификациите, но и ден повече почивка в наситения график на Европейското първенство.